УЖГОРОД. Позабогослужбова зустріч:”Чому мені не щастить в житті?”

1 липня в Свято-Троїцькому храмі (Боздошський парк) м. Ужгорода з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора відбулася позабогослужбова зустріч на тему: “Чому мені не щастить в житті?”.

Поспілкувався з вірниками протоієрей Василій Юрина, настоятель храму “Почаївської” ікони Божої Матері с. Лісарня Мукачівського району. Долучився до бесіди й благочинний міського Ужгородського благочиння, настоятель зазначеного храму – протоієрей Володимир Гуй.

***

“Частенько проходячи свій життєвий, душевний і духовний шлях ми стикаємося з обставинами, не такими, які б нам хотілося мати. Однак читаючи житіє святих бачимо, що всі вони терпіли певні скорботи, а згодом набували величезну радість. Чому мені не щастить? Це питання виникає, коли ми не бачимо великої різниці  між істинним розумінням світу життя і примарним, за яким ми женемося і  яке нам нав`язує диявол. У цьому якраз заключається сутність нашої бесіди: вміти розрізнити духовні речі, які є істинні, корисні й тілесні, що не ведуть до спасіння. Господь сказав: “збирайте собі друзів багатством неправедним”, тобто яке зникне й розсіється, а головне – через яке ми можемо отримати Царство Боже. Порозуміння цих речей допоможе людині, навіть страждання, які трапляються в житті правильно перетерпіти і йти шляхом до спасіння “, – підсумував протоієрей Василій Юрина. 

***

Наступна зустріч духовенства з вірянами відбудеться 22 липня, о 17.00, у Свято-Варваринському храмі (район Залізничної лікарні/настоятель: протоієрей Василій Мищак). Тема: «Чи існують родові прокляття?» (протоієрей Димитрій Сидор, протоієрей Іоанн Фечко). 

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.