Десятки паломницьких поїздок святинями краю та України звершили вірники Мукачівської єпархії

Ось і промайнув перший місяць літа – червень.  Майже в кожного із нас теплий період року асоціюється з можливістю відпочити. Однак багато-хто обирає за можливість здійснити паломництва, подаруваши духовний відпочинок власній душі.

Вірники Мукачівської православної єпархії тому в підтвердження. За травень-червень прихожани і вихованці Недільних шкіл великої кількості приходів разом з настоятелями з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського звершували поїздки до монастирів Закарпатського краю та загалом святинь України.

Пропонуємо до уваги збірну публікацію-огляд церковного паломництва різних благочинь єпархії.

Користуючись нагодою, просимо інформувати про подібні події життя Ваших храмів, надсилаючи коротку інформацію та фотографії у приватне повідомлення офіційної сторінки Мукачівської православної єпархії в мережі “Facebook”. З нетерпінням чекаємо на Ваші фотозвіти! Приємних та корисних Вам паломницьких поїздок!

***

Паломницька поїздка монастирями єпархії. Недільна школа Свято-Михайлівського храму с. Лази Воловецького району/протоієрей Василій Симканич.

***

Недільна школа Свято-Вознесенського храму с. Бронька Іршавського району (настоятель -протоієрей Андрій Лях), відвідала монастирі краю та озеро Синевир.

***

Відпочинок на природі з вихованцями Недільної школи, що діє при Свято-Георгіївському храмі с.Тибава (урочище – Каливний) Свалявського району, керівник – протоієрей Андрій Егрешій.

Вклоніння святиням Свято-Успенської Почаївської Лаври з педагогічним колективом Тибавської ЗОШ на чолі з директором Наталією Василівною Павлович. Супроводжував паломницьку поїздку настоятель Свято-Георгіївського храму с.Тибава – протоієрей Андрій Егрешій.

***

Недільна школа Свято-Петро-Павлівського храму с. Білки Іршавського району (керівник – протоієрей Іоанн Лупак) відвідала п`ять монастирів Мукачівської православної єпархії, і вклонилася шанованим святиням.

***

Декілька поїздок у напрямку паломництва звершили прихожани храму на честь Різдва Божої Матері с. Хмільник Іршавського району з настоятелем – протоієреєм Богданом Бабинець.

Поїздка до Почаївської  Лаври.

Відвідини Покровського чоловічого монастиря у селі Кострино Великоберезнянського району, Покровського чоловічого монастиря с. Ракошино Мукачівського району, Воскресенського чоловічого монастиря м. Ужгорода, Маріє-Магдалинівської жіночої обителі с. Зарічево та Покровського чоловічого монастиря с. Ворочаво Перечинського району. Молитовний уклін великій святині Закарпатської землі – чудотворному списку ікони Божої Матері “Скоропослушниці”, що знаходиться у жіночому монастирі с. Домбоки. З дозволу черниць, паломники зі с. Хмільник мали можливість прочитати акафіст перед святинею.

Паломництво до древньої Свято-Миколаївської жіночої обителі м. Мукачева, Всіхсвятського чоловічого монастиря, що на Красній горці, перлини Свалявської долини – Свято-Троїцького-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря м. Сваляви, Казанського чоловічого монастиря с. Тишів і Свято-Успенського монастиря с. Кічерне Воловецького р-ну.

Паломницька поїздка до монастирів Буковини, зокрема Свято-Вознесенського Банченського чоловічого монастиря Чернівецької єпархії. У рамках відвідин святині, іршавські паломники завітали  з гостинцями до діточок-сиріт‚ якими опікується Владика Лонгін‚ архієпископ Банченський‚

***

Прихожани храму на честь ікони Божої Матері “Почаївської” м.Ужгород звершили паломницьку поїздку до Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Духівського скита. Перед поїздкою настоятель протоієрей Василій Алексій відслужив молебень.

***

У День Конституції України, 28 червня, працівники відділу освіти Воловецької РДА,  паломничали до найбільшої святині Західної України – Свято-Успенської Почаївської Лаври. Супроводжував людей протоієрей Василій Бабець, священнослужитель Свалявського благочиння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.