«Чи можна працювати у свята?» – в Ужгороді відбулася чергова позабогослужбова зустріч

У неділю, 24 червня, традиційно о 17.00, в Ужгородському благочинні вкотре за 2018 рік відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з мирянами.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського цього разу було обговорено завжди актуальну тему серед людей – «Чи можна працювати у свята?».

Відбулося неофіційне зібрання в храмі святого Різдва Богородиці (мікрорайон Дравці/настоятель: протоієрей Володимир Приймич).

Розкривали питання важливості праці в житті християнина та дотримання церковних уставів священнослужителі: протоієрей Василій Алексій, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Почаївської” та протоієрей Іоанн Фечко, священнослужитель кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського собору м. Ужгорода.

У своїх виступах священики зауважили вірникам, що працювати можна і в свята – проте маючи велику розсудливість і із розумінням для чого це робиться. Втім застерегли, що сліпе виправдання себе під видом добрих намірів, може призвести до неблагих результатів і шкоди власній душі.

Долучився до жвавого обговорення теми і настоятель зазначеного храму міста – протоієрей Володимир Приймич, який навів цікаві життєві приклади дотримання свят у призмі життя сільського населення на Закарпатті.

Наприкінці віряни мали змогу поставити запитання священнослужителям, опісля чого позаслужбова зустріч завершилася молитвою.

***

“З благословення архієпископа Феодора, ми долучаємося до таких позабогослужбових зустрічей із народом Божим, перш за все, для того, щоб об`єднати нас через цю бесіду та донести до людей чи можна працювати в святкові й недільні дні. Це ті питання, які вони деколи не можуть вирішити самі  чи  знайти відповідь у книжках. Ці зустрічі сприяють християнській любові – і між священиками храмів, які збираються не лише на престольні свята, і дружбі між братами й сестрами різних приходів. Сьогодні ми мали духовну агапу – духовну вечерю любові, під час якої була можливість заново говорити про Христа і Царство Небесне”, – зазначив у коментарі протоієрей Василій Алексій .

Протоієрей Іоанн Фечко: “Безумовно такі зустрічі дуже важливі в процесі духовного життя.  На жаль, такий час, що в світі панує дух розслабленості, і ми часто не знаємо відповіді на запитання, які турбуть, в тому числі й священики. А в процесі такого духовного спілкування, ми віримо, що благодать Духа Святого посіщає нас і просвіщає, відтак  отримуємо відповіді, які необхідні для нашого духу й тіла. У нинішньому виступі запримітив, що практична форма життя віруючої людини – свята, традиції, направлені для того, щоб людина спасла себе, сформувала й набула в своєму серці життя вічне, Царство Боже”.

***

Наступна найближча позабогослужбова зустріч відбудеться вже за тиждень – 1 липня, о 17.00, в Свято-Троїцькому храмі (Боздошський парк/настоятель: протоієрей Володимир Гуй, благочинний м. Ужгорода). Тема: «Чому мені не щастить в житті?». Лектори: протоієрей Віктор Палош, протоієрей Василій Юрина.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.