24 травня, Церква Христова молитовно вшановує пам’ять святих рівноапостольних братів Мефодія та Кирилла, вчителів Словянських. Цей день особливим для Свалявського Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря, адже це одне з престольних свят чернечої обителі.

На богослужбові торжества цього року зібралися понад 30 священнослужителів Мукачівської та Хустської єпархій. З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського святкову літургію очолив секретар Єпархіального управління, уроджинець Свалявщини, протоієрей Віктор Місо. 

Вже традиційно, щороку в цей святковий день підтримати та помолитися в святій обителі, приходять Хресні ходи з храмів Свалявщини, особливою є хода парафіян храму на честь Різдва Божої Матері, що в місті Свалява. В продовж багатьох років Хресний хід очолює благочинний Свалявського благочиння, протоієрей Васілій Барна та клірик храму, протоієрей Георгій Барна.

«Нехай Господь благословить всіх священнослужителів, що прийшли до обителі, а особливо прихожан Свалявського храму Різдва Божої Матері за їхню духовну підтримку настоятельки, ігумені Ніни з сестрами Свято-Троїце-Кирилло-Мефодіївського монастиря», зазначає у своєму коментарі події, священнослужитель обителі, архімандрит Інокентій (Софілканич).

Детальніше про обитель читайте в наших матеріалах: 

Архієрейське богослужіння в день Ангела ігуменії Свалявського монастиря
СВАЛЯВА. Престольне свято Свалявського Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря 

ТЕКСТ і ФОТО:

архімандрит Інокентій (Софілканич), протоієрей Гергій (Барна)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.