З 21 на 22 травня відбудеться Хресний хід з Ужгорода до Мукачівського монастиря

З вівторка, 21-го, на середу, 22-ге травня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського відбудеться щорічний Хресний хід вірян єпархії з міста Ужгорода до Мукачева, в честь престольного свята Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря.

Збір учасників Хресної ходи у вівторок, 21 травня, о 16:30 у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі (пл. Кирила й Мефодія, 7).

О 17:00 розпочнеться молебень за благословенний початок Хресного ходу.

Відтак, о 18-ій годині Хресний хід рушить у благословенну путь.

Загалом вірники приблизно за 14 годин здолають відстань, орієнтовно в 40 км.

Як відомо, здавна Хресні ходи звершувалися під час важких життєвих і суспільних ситуацій і, звісно ж, для спасіння власної душі. Під час цьогорічного молитовного шляху особлива увага буде приділена молитві за мир в Україні та захист від лиха рідного Закарпатського краю.

Нагадаємо, 22 травня, молитовно вшановується пам’ять перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійських в Барі (1087), відтак керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершить архієрейське богослужіння в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі. Початок богослужіння: 1000

Фото та інформацію за минулорічні Хресні Ходи до Мукачева можна переглянути тут, тут, а також тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.