Духовенство єпархії здало кров для всіх нужденних

8 травня, в День пам’яті та примирення духовенство Мукачівської єпархії взяло участь в незвичній акції.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та ініціативи голови Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, протоієрея Ігоря Білака священнослужителі єпархії стали донорами крові.

Акція відбулася в станції переливання крові Мукачівської ЦРЛ. Лейтмотивом акції стали слова: “Поділись краплиною своєї крові – допоможи іншим”.

Перед початком здачі крові духовенство звершило молебень на початок доброї справи після чого до присутнього медичного персоналу та присутніх стаціонарних хворих людей з пастирським словом звернувся секретар Єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо.

Кров здана отцями буде зберігатися в банку крові ЦРЛ, і стане у невікладній допомозі всім нужденним.

“Церква і медицина завжди йшли пліч-о-пліч. У Святому Письмі є такі слова: “Господь створив із землі ліки, і розсудлива людина не нехтуватиме ними (Сир. 39, 1-2, 4)”. Ми ніколи не можемо бути Христовими, якщо ми не наслідуємо Христа. Христос заради нас поклав своє життя, що ж ми можемо дати в знак любові до своїх ближніх? Найдорожче – частинку себе, своєї доброти” – відмітив секретар.

Після здачі крові духовенство провело духовну зустріч з головним лікарем Мукачівської ЦРЛ, Наталією Євгенієвною Гарсеванішвілі. Після молитви та освячення робочого місця головного лікаря духовенство поспілкувалося з керманичем закладу та побажало Наталії Євгеніївній благословень Божих на ниві медичного служіння людям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.