ПЕРЕЧИН. У Зарічевській жіночій обителі освячено каплицю святої праведної Анни

13 квітня, в п’ятницю Світлого тижня, в день пам’яті ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” керуючий єпархією звершив архієрейське богослужіння в Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі в с. Зарічево, що на Перечинщині.

При вході в обитель разом з духівником монастиря отцем Мефодієм, владику зустрічала настоятельниця ігуменя Варвара (Поп), а також наймолодші вірники – вихованці Недільної школи.

Перед Божественною літургією владика звершив освячення першого в Мукачівській єпархії храму на честь святої праведної Анни.

Після цього розпочалось богослужіння, під час якого архієрею співслужило близько 30 священнослужителів різних благочинь єпархії.

На богослужінні також були присутні представники місцевої влади та інших структур, відомств, тощо. Зокрема, на запрошення настоятельниці на святковій літургії молилися голова Перечинської районної ради Ласкін М.І. та голова Свалявської районної ради Ливч М.М.

В кінці Літургії архієрей освятив воду та виголосив слова привітання настоятельниці обителі ігумені Варварі (Поп), сестрам та усім присутнім щодо освячення ще однієї святині на Перечинській землі.

P.S. Перечинщина – край, у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри Північних кордонів єпархії.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.