«Возлюблені! У наш відповідальний час є багато можливостей для нашого свідчення про Воскреслого. Завітайте у лікарні, в’язниці, будинки для людей похилого віку та інші місця, де потрібна наша допомога. Там є Воскреслий Христос в ці дні особливо» – з Пасхального послання Високопреосвященнішого Феодора архієпископа Мукачівського і Ужгородського.

Так, з настанови та благословення Архієрея, та вже слідуючи традиції ми завітали до недужних Великоберезнянської Центральної районної лікарні.

Як звичайно, відслужили святкове Пасхальне Богослужіння в другий день цього величного свята, в каплиці на честь великомученика та цілителя Пантелеймона, на якому піднесли молитви за недужних та персонал лікарні. Потім запаслися освяченими на нічному богослужінні  пасочками та відправилися, до тих недужих, які в цей час залишилися в лікарняних ліжках та не мали змоги особисто їх освятити.

Як завжди дарували їм натільні хрестики, помазували святим миром, та намагалися поділитися святковим настроєм, щоб хворі, незважаючи на важкі недуги, хоч трохи забули за них, та прославили Воскреслого Христа.

Свята пасочка дісталася не тільки кожному хворому, а й всьому персоналу лікарні, який в ці святкові дні несе особливу службу перед  людьми і Богом.

Оскільки Великий Березний завжди славиться смачним хлібом, то не менш смачні пасочки, наповнені Благодаттю Пасхи, обов’язково допоможуть недужим вилікуватися, та укріплять лікарів, в їхньому не легкому служінні.

Протоієрей Серафим ГИЧКА,

настоятель каплиці на честь великомученика та цілителя Пантелеймона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.