Відійшов до Господа регент Єпархіального хору Федір Небесний (03.02.1964-†10.04.2018)

10 квітня близько 11 години на 55-му році життя відійшов до Господа багаторічний регент хору Мукачівської православної єпархії Федір Йосипович Небесний. 

З самого дитинства майбутній музикант захоплювався церковним співом, разом з матусею відвідував богослужіння та допомагав співати в храмах і монастирях.

З часом Федору вдалось реалізувати мрію – створити на Закарпатті церковний хор. А саме при кафедральному соборі м. Мукачева, який функціонує до сьогодні.

У 1997 році Ф.Небесний започатковує хоровий колектив нового формату, який згодом отримує статус Єпархіального.

Хор Мукачівської православної єпархії під керівництвом Ф.Небесного брав участь у багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах, стаючи Лауреатом.

Крім того, Єпархіальний хор протягом багатьох років оспівував архієрейські Божественні літургії в кафедральних соборах, Мукачівському жіночому монастирі, Красногорському Всіхсвятському чоловічому монастирі і в багатьох парафіях єпархії.

Регент хору – Федір Небесний доклав особисті титанічні зусилля і духовні пориви для вдосконалення церковно-музичної справи, зокрема в Мукачівській єпархії.

Його серце й душа горіли небесним світлом, що виливалося у співі людських голосів, якими спочилий вправно керував. 

Окрім успішної регентської діяльності, спочилий був хорошим сім`янином, батьком п`ятьох дітей, найменшим з яких 6 і 8 років.

Після затяжної хронічної хвороби, на третій день Пасхи Христової, Федір Йосипович Небесний відійшов до Господа.

Чин похорону відбудеться у четвер, 12 квітня, о 13 годині в Красногорському чоловічому монастирі м. Мукачева.

•••••

Від себе особисто та Мукачівського Єпархіального управління висловлюю молитовні співчуття рідним і близьким померлого та молюся за упокій душі спочилого Федора. Ми глибоко сумуємо з приводу смерті достойного регента Мукачівської єпархії. Нехай Господь, упокоїть його душу в своєму Царстві.

Закликаю всіх священнослужителів Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви до посиленої молитви за новопредставленого.

Вічна йому пам’ять!

+ФЕОДОР,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.