УЖГОРОД. Пасхальне богослужіння в другий день Пасхи Христової

9 квітня, в другий день Воскресіння Христового, у понеділок Світлої седмиці, вже по традиції керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Божественну літургію в Свято-Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

За богослужінням було піднесено сугубу молитву за мир на Українській землі.

Літургію оспівував хор кафедрального собору (регент: заслужений артист України, протоієрей Феодор Копинець).

Участь в богослужінні взяли представники обласної та міської влади, зокрема й міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Після закінчення літургії до кількатисячної пастви, владика Феодор звернувся зі словом вітання. Зокрема, закцентував увагу вірян на важливому аспекті духовного життя – явищу радості в бутті людини.

Велика кількість вірників, що взяли участь у святковому богослужінні мали можливість запалити лампадку від Благодатного вогню, який прибув з Єрусалиму і принести його до своєї домівки.

Крім того, як й анонсувалося, до кафедрального собору прибули 21 точна копія чудотворних ікон Богородиці зі Святої Гори Афон – за сприяння народного депутата України Віктора Івановича Балоги. Вклонитися святиням можна до середи, 11 квітня.

Святкове пасхальне богослужіння зі собору транслювалося наживо на офіційній сторінці Мукачівської єпархії в мережі Фейсбук – https://www.facebook.com/eparchia/videos/1689558281123557/.

Завтра, 10 квітня, на третій день Пасхи Христової керуючий Мукачівською єпархією очолить Божественну літургію у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі міста Ужгорода. Зустріч архієрея о 08.45.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.