УЖГОРОД. Чернечу обитель черговий раз відвідала Ужгородська спільнота глухих

1 квітня, в день свята Входу Господнього до Єрусалиму до Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря завітала Ужгородська спільнота глухих ЗОО УТОГ.

Подія відбулася з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та ініціативи намісника Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, архімандрита Марка (Куштан).

Представники спільноти передусім взяли участь у святковому богослужінні з сурдоперекладом.

Сурдопереклад богослужіння звершив насельник монастиря, архідиякон Діонісій (Гангур).

Святкова Літургія окрім перекладу богослужбового тексту супроводжувалась поясненнями сенсу свята та його ролі в житті кожного з нас.

«Варто відзначити, що це свято для глухих є особливим, бо люди з вадами слуху сприймають всю красу світу візуально. Вербна неділя є особлива для сприйняття таких людей. В цей день храм наповнюється безліччю квітів та зелені, як прообразів зустрічі Христа, якими встеляли його дорогу, коли Він йшов до Єрусалиму. Люди, які не можуть почути слово сприймають все мімікою та внутрішнім відчуттям. Отож, свято, коли Господь йде на страждання заради нас, до глибини серця вражає, і розчулює наші душі для покаяння, яке є надзвичайно важливим в житті», − прокоментував подію архідиякон Діонісій (Гангур).

В кінці богослужіння намісник чернечої обителі архімандрит Марк (Куштан) звернувся до гостей та вірян зі словами привітання та запросив всіх бажаючих на святковий обід в нову їдальню монастиря.

Після обіду гості в невимушеній атмосфері поспілкувалися з чернецтвом обителі та мали змогу отримати відповіді на свої питання на доступній для них жестовій мові.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.