УЖГОРОД. Відбулася позабогослужбова зустріч владики Феодора з паствою в Хрестовоздвиженському соборі

Увечері недільного дня, 18-го березня, в кафедральному Хрестовоздвиженському соборі міста Ужгорода відбулася анонсована Відкрита позабогослужбова зустріч архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора з паствою.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, на зустріч з архіпастирем, як і зазвичай, зібралась велика кількість вірян та духовенство Ужгородського благочиння.

За традицією, захід почався з молебню, на цей раз до святителя Луки (Войно-Ясенецького), молитовна пам`ять якого вшановується саме нині.

Відтак архіпастир звернувся до вірників з повчальним словом на різноманітну тематику, а саме зауважив на: важливості храму в житті християнина; життєвих взірцях прп. Іоанна Ліствичника та сучасного святого, нашого земляка свт. Луки (Войно-Ясенецького).

Також під час неформальної зустрічі владика відповів на багаточисленні питання вірників – про підготовку до свята Пасхи, молитовну практику в буденності та методи просвітництва.

Цікаві історії, наведення влучних прикладів, жвавий формат події без офіціозу надали можливості кожному, хто завітав на захід, відпочити душею й збагатитися духовно.

Крім того, позабогослужбове зібрання доповнило прибуття ікони з частинкою мощей згаданого святителя Луки – владика доставив святиню і передав її на постійне перебування в кафедральний собор м. Ужгорода.

Настоятель собору протоієрей Димитрій Сидор, духовенство, а також усі присутні мали можливість приложитись до мощей.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.