ВІТАННЯ. Благочинному міста Мукачево, протоієрею Петру Лях – 40!

Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Петро! Від себе особисто та від духовенства нашої Мукачівської єпархії маємо честь привітати Вас з ювілейним днем Вашого народження!

Сьогодні Вам виповнюється – 40 років! Для молодого священика це не багато, але й немало. У свої роки Ви з допомогою Божою вже багато зробили, аби за словом апостола благовiстя про Воскреслого Бога чули «далекі i близькі» (Єф. 2,17)

За період несіння Вашого священницького послуху в нашій єпархії, особливо на адміністративній посаді благочинного міста над Латорицею, у Вашому лиці ми бачимо людину, яка відверто, щиро, жертовно віддає себе служінню Тому, Хто покликав Вас бути Його вірним служителем. Бог дав Вам рідкісний талант спілкування з різноманітними верствами населення. І кожен, хто хоч раз в житті вів розмову з Вами, не залишився пустим і покинутим. У наш час це дуже важливо!

У своєму житті Ви пройшли сильну духовну школу під керівництвом відомих духівників як Тройце-Сергієвої, так і Києво-Печерської Лаври. Ваші різносторонні інтелектуальні, теологічні та гуманітарні знання поповнювалися на лекціях відомих професорів вказаних академій та семінарій. Ваш голос прикрашав багаточисельні богослужіння, які оспівував хор під керівництвом вже покійного архімандрита Матфея (Мормиля). Нині, не дивлячись на завантаженість послуху, Ви з великою радістю продовжуєте співати в хорі священників Мукачівської єпархії. Однозначно, дані Вам таланти Ви примножуєте і ними приносите користь Церкві.

Ви, отче, є препроста людина, яку дуже люблять прості віряни! Це проявляється у всьому Вашому служінні та житті. Навіть обіймаючи відповідальну посаду благочинного, Ви стараєтеся не виділятися між духовенством. Покладені на Вас церковні послухи виконуєте відповідально, самовіддано та вчасно. Ваша простота дозволяє людям бачити іншу Церкву. Церкву щирого, відвертого, простого, Євангельського Христа. Церкву жертовних і люблячих один одного людей! 

Сьогодні ми також складаємо низький уклін Вашим батькам, які привили Вам та вклали у Вас чудові риси талановитого, смиренного та жертовного служителя Господнього на ниві Христовій.

Від усієї душі бажаємо, щоб Всемилостивий Господь благословив Вам надалі залишатись тою людиною, яка, не шкодуючи своїх сил, допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий Образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града. Здоров’я Вам, душевного миру та безбоязненного служіння Свому Творцю. Многая Вам і благая літа.

ФЕОДОР,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський з паствою

1 коментар

  1. Многая літа о. Петру!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.