ІРШАВА. Архіпастирський візит до Дубрівського монастиря

3-го березня, в суботу другого тижня Великого посту, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, з архіпастирський візитом відвідав Іоанно-Предтеченський жіночий монастир, що в селі Дубрівка на Іршавщині.

Разом з духовенством Іршавщини владика звершив Божественну літургію святителя Іоанна Златоустого.

Після причастя владика звернувся до парафіян обителі,  настоятельниці , сестер та усіх присутніх зі словами настанови.

На завершення архіпастир разом зі священнослужителями звершив уставну поминальну панахиду за всіма спочилими православними християнами.

В кінці владика призвав на усіх Боже благословіння.

Нагадаємо, що дні Святої Чотиридесятниці це особливі дні поминання всіх спочилих православних християн, які сподобилися християнської кончини, і тих, хто за життя не удостоївся молитв Святої Церкви, відійшовши у життя вічне. Панахиди, що звершуються в ці дні, називаються вселенськими, їх у році налічується п’ять: субота м’ясопусна ― за тиждень до початку Великого посту, суботи 2-ої, 3-ої та 4-ої седмиць Святої Чотиридесятниці, а також Троїцька, перед святом П’ятидесятниці (Дня Святої Трійці). Крім того, загальне поминання спочилих здійснюється ще на Радоницю у Фомину неділю та кілька днів по тому.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.