УЖГОРОД. В головному соборі міста звершено читання третьої частини Покаянного канону

У середу першого тижня Великого посту, Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Велике повечір’я з читанням третьої частини Покаянного канону в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода.

Архіпастирю співслужило духовенство собору, Свято-Воскресенської чернечої обителі та парафій міста над Ужем.

Після Повечір’я, владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом: 

«Церква нас закликає йти поруч з Христом. Нам потрібно не відступити ні на один крок ні вперед, ні назад, ні вліво, ні вправо, а йти поруч з Христом. Причому з Христом розп’ятим! Вранці, вдень, вечері ми повинні бути тут, поряд із Голгофою. Що означає бути з Голгофою? Це означає, що вона постійно має бути в нашому серці, в якому завжди є або добре, або погане, або небесне, або земне» − відмітив архієрей.

Нагадуємо, що завтра, 22 лютого у четвер першого тижня Великого посту о 1700 владика Феодор звершить Велике повечір’я з читанням четвертої, останньої частини Великого канону преподобного Андрія Критського в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Вчора, 20 лютого, у другий день Великого посту, керуючий єпархією очолив Велике повечір’я з читанням другої частини Покаянного канону в Свалявському Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі: СВАЛЯВА. Владика звершив читання другої частини Великого покаянного канону

УВАГА! З усією детальною інформацією щодо архієрейських богослужінь у Великому пості Ви маєте змогу ознайомитися на нашому єпархіальному сайті в рубриці «КАЛЕНДАР ВЛАДИКИ».  

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.