УКРАЇНА-СЛОВАЧЧИНА. Представники єпархії взяли участь у святкуванні ювілею братства православної молоді Словаччини

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського на запрошення президента молодіжного братства Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Лукаша Полаковіч, представники молоді Мукачівської єпархії на чолі з настоятелем храму на честь Карпаторуських святих міста Ужгорода − протоієреєм Петром Григою взяли участь у святкуванні 30-річчя від заснування православного молодіжного братства Словаччини, що пройшло в місті Бардейов.

Урочистості розпочались з Божественної Літургії в місцевому храмі на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, яку очолив  Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини − блаженніший митрополит Ростислав.

Після закінчення  богослужіння Предстоятель звернувся до присутніх зі словом привітання, в якому наголосив на важливості молодіжного служіння в Церкві. Далі зі словом до молоді звернулись духівники братства та священики гості, які були запрошені на святкове дійство.

Від нашої єпархії зі словом привітань виступив протоієрей Петро Грига, який в своєму слові подякував Предстоятелю Церкви та молоді за багаторічну співпрацю між пастирями та молоддю.

Далі відбувся показ документального фільму про життя молодіжного братства від початку його заснування і діяльності. Святкування продовжилось цікавими конкурсами і вікторинами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.