ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. Зі Стрітенським благовістям до недужих ЦРЛ

15 лютого в день великого свята Стрітення Господнього в каплиці-храмі на честь великомученика та цілителя Пантелеймона, що на території районної лікарні в смт. Великий Березний була проведена святкова Літургія та чин освячення свічок.  Прихожани зібралися, щоб молитовно вшанувати це свято та освятити свічі.

Але було багато й тих, хто по своїх хворобі не зміг покинути лікарняних ліжок і тих, хто виконуючи свій обов’язок лікування та догляду за хворими також залишився без освячених свічок. Саме для цих людей, вже традиційно, з благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого архієпископа Феодора, ми освятили свічки. І теж вже традиційно після закінчення богослужіння в Храмі відправилися в центральну районну лікарню.

Там відвідали, в першу чергу, всіх недужних, яким подарували освячені свічі, натільні хрестики та помазали святим миром. Побажали їм скорішого одужання, кріпості та терпіння в їх життєвих труднощах, а також нагадали про велику силу щирої молитви та каяття, особливо біля стрітенської свічки.  

Також відвідали персонал та адміністрацію лікарні і теж поділилися з ними освяченими подарунками, бажаючи і їм кріпості та терпіння в такій важкій справі, а особливо – щирої любові до пацієнтів.

Приємно було те, що в лікарні вже звикли до наших відвідувань та вже з нетерпінням чекали на подарунки, передаючи один одному, що «батюшка до них обов’язково зайде», радіючи та з великою вдячністю за те, що навіть тоді, коли вони не змогли прийти до Господа, Він не залишив їх, як не залишає ніколи нікого, і через своїх служителів передав своє Благословення.

Надіємося, що в цей вечір, коли вся метушня закінчиться, у вікнах лікарні з’являться яскраві вогники стрітенських свічок та в душах людей будуть лунати щирі молитви з надією та вірою в Бога!

Текст і фото: настоятель каплиці-храму, протоієрей Серафим ГИЧКА

                                                                                                                                           

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.