ЧОП. Єпархія взяла участь у Всеукраїнських зборах командирів рот військ держспецтрансслужби

У вівторок, 6 лютого, на території військової частини Т0300, що в м. Чоп відбулися Всеукраїнські збори командирів рот військ Державної спеціальної служби транспорту України.

На запрошення командира Чопської військової частини, полковника Приходько Станіслава Сергійовича та заступника командира по виховній роботі, капітана Ігнатовича Ігора Богдановича з благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв військовий капелан частини Т0300, настоятель Свято-Успенського храму в м. Чоп, протоієрей Миколай Вакаров.

Збори розпочалися з молебну за мир в Україні. Головним духовним стрижнем дійства став ковчег з частками мощей різних святих мучеників та воїнів, який до частини привіз з Києва покловник Жигунов В.М. В мощевику були частки рідкісних святих, зокрема, частки мощей: великомученика Георгія Побідоносця, великомученика Димитрія Солунського, мученика Іоана воїна, мученика Феодора Стратилата, мученика Максима Римського, мученика Віктора Фівейського, тощо.

Після молебну священнослужитель звернулись до присутніх з пастирським словом, а в кінці привітав командира бригади, полковника Коротченко А.М. з днем народження та подарував йому ікони Спасителя та Божої Матері.

На завершення всі присутні отцем Миколаєм були окроплені святої водою та помазані святим маслом.

Детальніше про діяльність священнослужителів Мукачівської єпархії у вказаній частині читайте в таких матеріалах:

ЧОП. На території військової частини освячено каплицю
БОГОЯВЛЕНСЬКИЙ МАРАФОН. ЧОП. Освячення для військовослужбовців Держспецтрансслужби
ЧОП. Молебень з початку навчального періоду військової частини
ЧОП. До річниці ЗСУ кліриків єпархії нагороджено високими відзнаками
ЧОП. Єпархія взяла участь у відкритті оновлених казарм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.