«Сила імені – Дух благодаті

Феодор для людей – «Божий дар»»

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

16 грудня Церква Христова молитовно вшановує пам’ять священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського. Нинішнього дня, прославляючи Вашого Небесного покровителя, сердечно вітаємо Вас, владико, із Днем Ангела!

Дорогий Архіпастирю, в день Вашого Тезоімеництва ми б хотіли висловити Вам слова, що ллються з глибин наших сердець.

Перш за все, ми вдячні Богу за Вас – як мудрого архієрея, як духівника, що розуміє нас з півслова та як люблячого Батька, що невпинно піклується за своїх чад.

Ви для нас є справжнім скарбом, а Ваше ім’я, дане при постризі в монашество, нагадує нам, що ви по-справжньому є Божим даром для всіх нас. Бо ж з грецької мови воно перекладається як «дарований Богом», або ж «Божий дар».

Для пастви Мукачівської православної єпархії Ви є посланцем з Небес, бо ж служіння архієрея сам на себе ніхто не приймає – «А чести цієї ніхто не бере сам собою, а покликаний Богом» (Євр. 5:4).

Ви є владикою, що вміє слухати, дякувати і заохочувати кожного з нас. Робите Ви це невимушено, з розсудливістю та великою кротістю. Ви показуєте власними вчинками, як в нинішній час треба навчитися терпіти один одного, не звертаючи уваги на тлінні з’ясування: хто правий, а хто винний.

Через архіпастирські настанови Вашого Високопреосвященства, ми отримуємо натхнення до життя, у найглибшому його змісті. Розпач та важкість життєвих обставин у вірників розвіюються від слів, що лунають до них з Ваших проповідей, кількахвилинних благословінь і погляду Ваших очей – таких добрих і усміхнених, попри власні труднощі.

Дорогий владико, не турбуйтеся, що поважне шанування Вас від вірників, може затьмарити їм Христа Спасителя. Люди ж бо, утомлені цим світом і несправедливістю, віднаходять у Вас та у Ваших словах ту видиму втіху, якої так сильно не вистачає їхнім душам. А подібна спорідненість пастви та Архіпастиря тільки свідчить, що ввірена Вам Богом єпархія, за 10 років святительського служіння, стала великою духовною сім’єю.

Молимося, щоби Господь, Який обрав Вас на архіпастирське служіння, дарував Вам і надалі духовні скарби, роздаючи які щедрою рукою, Ви допомагаєте нам віднайти свій шлях до спасіння.

Нехай світильник Вашої віри продовжує яскраво світити всім, хто шукає істину і сенс буття, хто жадає Божественної любові й благодаті.

Бажаємо Вам доброго здоров’я, невичерпної допомоги десниці Вседержителя у Вашому служінні, яке має отримати велику нагороду (1Кор. 3:14) і невпинного вдосконалення в любові до Бога і Ним врученої Вам пастви.

Нехай Господь благословляє Вас служити Йому словом правди на многії і благії літа.

Ісполла еті деспота, дорогий Владико!

Духовенство та вірники
Мукачівської Православної єпархії

 

 

1 коментар

  1. Прийміть сердечні вітання Шановний Владика Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.