Skip to content

Що просять у листах до Святого Миколая вихованці ужгородського родинного будинку «Нова сім’я»

Усі з дитинства пам’ятають, як радісно вранці знаходити бажаний подарунок від святого Миколая. А ще – те велике розчарування, коли дізнавались, що це не Миколай приносить подарунки, а батьки.

Перед тим, як метушливі батьки почнуть жваво моніторити дитячі магазини у виборі найкращого подарунка для своєї дитини, сайт міста Ужгорода навідався до дітей-сиріт, які є вихованцями будинку «Нова сім’я».

“У «Нову сім’ю» приходять діти, батьки яких померли, позбавлені батьківських прав, у в’язниці або покинули своїх дітей”
Будинок знаходиться в Ужгороді на вулиці Тихого. Заходимо в коридор і помічаємо багато пар взуття різного розміру та сезону, що відразу дає зрозуміти: дітей тут багато та всі вони у сиротинці не перший рік.
Нас привітно зустрічає Валентина Семенівна Червоноока, яка вже багато років для дітей є другою мамою.
«У «Нову сім’ю» приходять діти, батьки яких померли, позбавлені батьківських прав, у в’язниці або покинули своїх дітей. Вони часто перебувають під опікою дідуся чи бабусі, які живуть на невеликій пенсії, або тіток та далеких родичів. Ми приймаємо всіх.Всього нашими вихованцями є 107 дітей. Вони є моєю дружньою родиною. Ми стараємося організовувати для них цікаве дозвілля, беремо участь в різноманітних конкурсах та заходах і мені дуже приємно, що діти займають призові місця. Я пишаюсь всіма їхніми досягненнями», – розповідає пані Валентина.

На заняття співу збіглось чимало дітей різного віку. Хлопці дружно приносять стіл та розставляють стільці. Поки дітвора співає, Валентина Семенівна розповідає про досягнення учнів і показує грамоти.

До розмови долучається архідиякон Діонісій, який займається з творчим колективом «Сонячна сім’я».

Як зазначає пані Валентина, завдяки йому колектив жестового театру із піснею «Мама» виграв гран-прі на одному з конкурсів».

До свята Миколая вихованці хочуть вивчити нову пісню мовою жестів і виступити із привітанням для українського товариства глухих в Ужгороді.

«Чесно, мені нічого не треба. Я просто хочу, щоб всі мої близькі були щасливі і ніколи не хворіли»

Коли пройшла репетиція, всі дружно почали вітати з Днем народження свого«сім’янина» Михайла. Валентина Семенівна від імені всіх привітала хлопця і подарувала електричний чайник.

Безсумніву, в холодну осінь, цей подарунок зігріватиме хлопця чаєм, але чи можуть замінити подібні подарунки батьківське тепло чи родинне вогнище?

Ми попросили дітей написати листи святому Миколаю.

Всі вони розібрали канцелярію і охоче, із задумливим поглядом, почали писати…

Всього написано 21 лист з дитячими мріями та побажаннями.

Кожен лист відрізняється своїми проханнями і по-своєму особливий. Їхні бажання є дуже простими і, здається, такими досяжними.

В одному читаємо: «Хочу щоб в сім’ї все було добре. Тато змінився і став чучуть спостережливим, а брат перестав бути егоїстом».

7-річна Поліна пише: «Я цього року була слухняна і дуже хочу кофточку з блискітками, і щоб там була киця».

Живши не в рідному будинку дівчинка просить: «Я хочу замок для ляльок і щоб усі були щасливі».

Читаємо ще один анонімний лист, який відображає мрії не лише дитини, а й мільйонів українців: «Святий Миколай, вибач мене за все погане, що я зробила протягом року. Будьласка хай на Землі буде мир та всі люди будуть щасливі. Це моє найбільше бажання. Дякую що прочитав мій лист».

З любов’ю для Миколая підписала свій лист Лера: «Дорогий Миколай. Я була слухняною, вчилася добре і допомагала бабці, але інколи у нас були сварки. Я дуже хочу гарно здати ДПА, щоб бабця не злилася на мене через дурниці,хочу щоб у хресної у сім’ї було все добре та я більше нікого не втрачала».

Особливим трепетом звучить лист від 13-річної дівчинки Каріни: «Чесно мені нічого не треба. Я просто хочу, щоб всі мої близькі, друзі та знайомі були щасливі і ніколи не хворіли. Але якщо ти зможеш, то принеси мені будь-які конфети».

Ще один лист є вибаченням: «Цього року я так собі вчилась і обманювала Валентину Семенівну і брехала їй. Я хочу трусики і носочки».

Всі інші листи «просять»: нову косметику, зокрема багато дівчат пишуть про помади, блиски для губ та косметички, сумку, нові телефони, павербанки, колонки, цукерки, індивідуальні фотосесії, подорожі, іграшкові трактори, чохли на телефони.

Усі ці листи ми обов’язково оприлюднимо згодом!

Їхні прохання мало чим відрізняються від бажань дітей з повноцінних сімей. Однак, у їхніх листах є особлива потреба в увазі небайдужих людей.

Дорогі друзі, а давайте спробуємо здійснити ці маленькі мрії! Хай святий Миколай принесе вихованцям «Нової сім’ї», те, що в його силах.

0312.ua починає збирати подарунки, для того, щоб у день святого Миколая здійснити мрії вихованців «Нової сім’ї».

Усі, хто хоче долучитися, приносьте речі, які просять діти, у редакцію.

Адреса Сайту міста Ужгорода: вулиця Швабська, 68 (2-й поверх)

За матеріалами сайту: 0312.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Copyright © 2014-2022 Мукачівська єпархія Української Православної Церкви. При використанні матеріалів сайту просимо вказувати посилання || 89600, м. Мукачево, вул. Єпархіальна, 12. Тел. факс (03131) 2-14-61; 2-15-15; Е-mail: mpeinform@gmail.com