УЖГОРОД. Архіпастирський візит до Свято-Петро-Павлівського храму

30 вересня, в суботу 17-го тижня після П’ятидесятниці, після Воздвиження Хреста Господнього, в день молитовної пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії (біля 137), керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла, що в місті Ужгороді (район стадіону “Авангард”), – який цього дня відзначає друге престольне свято.

Архіпастиря зустрічали прихожани разом з настоятелем протоієреєм Петром Івашко.

Під час богослужіння Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії, зокрема й Ужгородського благочиння.

За  літургією архієрей зі священнослужителями та народом посилено молились за мир на рідній Українській землі.

Керуючий єпархією за богослужінням також звершив ієрейську хіротонію над випускником Київської духовної семінарії, дияконом Севастяном Івашко.

В кінці літургії владика Феодор звернувся до присутніх вірян зі словом настанови, в якому серед іншого, запримітив на понятті істинної любові через призму виконання Божих заповідей.

– Нині Свята Церква Христова на прикладі подвигу мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, показує наскільки раніше існувала велич і відданість людей до Бога. Уявіть собі, як потрібно любити Христа, щоб віддати себе на смерть ради любові до Нього! На іконах зі Спасителем є вражаючі й важливі слова, які кожний має запам’ятати назавжди: «Хто любить Мене, той заповіді Мої виконуватиме». Усі ми знаємо, як має жити віруюча людина – що необхідно виконувати заповіді Божі, що треба жити за законом Євангелія і т.д. Але чому ми не живемо подібно цьому? Яка причина? Хтось каже: часи не ті, зовнішні обставини змінилися. Насправді Богу можна вгодити під час різних життєвих обставин! Нам не вистачає любові до Бога, тому маємо усердно просити Господа примножити її нам! А любов у взаємовідносинах один з одним виражається тоді, коли попри образу ближнього ми любимо його, прощаємо і терпимо. У сьогоденні існує безкровне мучеництво – якраз тоді, коли ми терпимо один одного!, – зазначив владика.

Також архієрей привітав усіх іменинниць з Днем Ангела, а настоятеля храму – отця Петра Івашка з прихожанами із престольним святом.

Насамкінець  владика призвав на всіх Боже благословення.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.