МУКАЧЕВО (УКРАЇНА) − ТЕТІН (ЧЕХІЯ). В день пам’яті просвітительки Чеської, благовірної Людмили, архієпископ Феодор взяв участь в торжественному богослужінні

З благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, на запрошення Високопреосвященнішого Михаїла, архієпископа Пражського і Чеських Земель керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський 29 вересня, в день пам’яті святої благовірної Людмили, княгині Чеської взяв участь у торжествах.

У храмі на честь святої мучениці Людмили, в місті Тетін (де зазнала своєї мученицької кончини свята), архієпископ Феодор та архієпископ Михаїл разом звершили святкову Божественну літургію.

Архіпастирям співслужили священнослужителі єпархії.

Велика кількість вірників зібралася у храмі для того, аби разом з духовенством прославити святу мученицю.

Владика Михаїл у вітальному слові привітав усіх присутніх та, зокрема, іменинниць зі святом просвітительки Чеської, благовірної Людмили, а також з благословення Блаженнішого Ростислава, Митрополита Чеських земель та Словакії, Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словакії нагородив владику Феодора орденом священномученика Горазда, єпископа Чеського і Моравсько-Силезького з нагоди 75-ї річниці його мученицької кончини.

У свою чергу архієпископ Феодор висловив щиру вдячність Його Високопреосвященству Михаїлу за запрошення до участі в торжествах та вручення високої нагороди.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.