Вітальна адреса керуючого Мукачівською єпархією з нагоди Дня міста Ужгорода

Міському голові міста Ужгород

Б.Є. Андріїв

 

Вельмишановний Богдан Євстафійович!

Возлюблені у Господі браття і сестри – жителі міста Ужгород!

Від себе особисто та Мукачівської Православної єпархії вітаю Вас з великим святом – днем 1124-ї річниці з дня заснування славного, мальовничого міста над Ужем.

Сьогоднішнє свято – це значна подія для всіх, хто народився, виріс та працює у цьому чудовому місті, яке багате на талановитих, мудрих, працьовитих людей, відоме своїми культурними надбаннями не тільки в Україні, але і за її межами. Місцевість, де нині розташувався Ужгород, по праву може пишатися своїм історичним минулим, про яке нагадують доленосні події цивілізаційного розвитку українського народу та становлення нашої державності. В наш час місто приваблює не тільки своїм минулим, а й прогресуючим сьогоденням, наполегливістю місцевої влади в забезпеченні сталого і динамічного розвитку громади, що безумовно розкриває перед жителями міста широкий простір майбутніх перспектив.

День міста це свято і всіх, хто тут не тільки народився і виріс, але й тих, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Дякуємо всім мешканцям міста, які небайдужі до долі рідного міста, а особливо представникам старшого покоління, мудрим наставникам, тим, хто пройшов і війну, і голод, і розруху, але не зломився, не втратив віри, а продемонстрував приклад безкорисного служіння малій батьківщині, змінюючи своєю працею кожен день життя на краще. Вітаємо також молоде покоління, яке буде визначати долю нашого міста в майбутньому. Дуже хочеться бачити нашу молодь цілеспрямованою, здоровою, моральною, перспективною, освіченою, з активною життєвою позицією. Нехай же зростає та процвітає наше улюблене місто! Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду.

Мукачівська православна єпархія щиро вдячна Вам за підтримку та участь в молодіжних, місіонерських та просвітницьких проектах, які сприяють розвитку та становленню християнського світогляду та поширенні основних Євангельських принципів миру, поваги та любові в середовищі багатонаціонального та поліконфесійного Ужгорода.

В цей святковий день щиро бажаємо очільнику  міста та всій громаді родинного щастя і сімейного благополуччя, добра і процвітання, міцного здоров’я і мирного неба, впевненості та оптимізму. Нехай Господь Вседержитель зміцнить Ваші душевні і фізичні сили для майбутніх трудів на благо міста Ужгород  і держави Україна!

Закликаю на всіх Вас Боже благословення!

З повагою та любов’ю

ФЕОДОР,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.