З Божим благословенням на новий навчальний рік в Костринській школі-інтернат

1 вересня, в Міжнародний день знань, з благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та в рамках співпраці Єпархіального відділу у справах сім’ї з інтернат закладами області, священнослужителі Великоберезнянського благочиння завітали на свято першого дзвонику в Костринську загальноосвітню спеціалізовану школу інтернат ІІ – ІІІ ступенів.

В святковій лінійці з нагоди початку навчального року прийняли участь настоятель храму в селі Кострино – протоієрей Михаїл Ковач  та відповідальний за роботу єпархіального відділу у справах сім’ї у Великоберезнянському благочинні, настоятель каплиці  на честь вмч. Пантелеймона в смт. В. Березний – протоієрей Серафим Гичка. На святі священнослужителі привітали керівництво, вчителів, батьків та діток інтернату з початком навчання та в молитві закликали Божого Благословення на наступаючий трудовий рік. Особлива увага була приділена необхідності вихованню в дітях основних християнських цінностей, без яких неможливо створити щасливе майбутнє.

Після урочистої частини, був проведений молебень, та освячені всі класи разом з вчителями та дітками які вже приступили до навчання.

Наразі в школі-інтернаті навчаються 70 дітей.

Надалі співпраця з інтернатом буде продовжуватися. В найближчих планах створення каплички в гуртожитку, щоб дітки в будь-який час могли помолитися в ній. Оскільки дуже важливо з дитинства привити дітям любов до молитви, ікон, богослужінь та храму. Тим більше що духовна освіта зможе допомогти маленьким християнам знайти себе і Бога в цьому не легкому житті.

протоієрей Серафим Гичка для

m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.