Ліцеїсти Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою отримали благословення на новий навчальний рік (+ФОТОСЕТ ПОДІЇ)

1 вересня з нагоди Дня знань на запрошення начальника Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, полковника Захарова Юрія Михайловича з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та ініціативи Єпархіального відділу по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями учбовий заклад відвідали священнослужителі Мукачівської єпархії.

В ліцеї був відслужений молебень на початок навчального року, після чого ліцеїсти та всі присутні були окроплені святою водою. На молитві були присутні військовий та педагогічний персонал, построєні ліцеїсти, представники влади та силових структур.

Очолив молебень секретар Єпархіального управління − протоієрей Віктор Місо.

Після молебню ліцеїстам та викладацькому корпусу отець Віктор зачитав вітальну адресу владики Феодора.

В архіпастирському зокрема йшлося про таке:

«Дорогі ліцеїсти, офіцери, викладачі та вихователі!

Церква і знання завжди пліч-о-пліч крокували разом в процесі формування людини. Ці обидві складові є невід’ємною сталою у процесі становлення та розвитку особистості людини, особливо людини молодої та такої, що прагне до знань, свого вдосконалення та захисту своєї батьківщини!

Милістю Божою, Господь благословив нам знову розпочати новий 2017-2018 навчальний рік. Нехай він буде сприятливим та мирним для всіх нас!

День знань − пам’ятний для вcіх нас, адже незалежно від віку – ми всі учні і слухачі слова. В церковному просторі Слова Божого. Особливий цей день і для школяриків, які йдуть у перший клас. Не менш значущим він буде є і для молодих юнаків та дівчат, які поступили у цей навчальний заклад. Прекрасним є він і для батьків, котрі, зі сльозами радості, ведуть своїх дітей до навчання.

Студенти, школярі та їхні вчителі щороку о цій порі знову повертаються до шкільного та студентського життя. Життя живого, динамічного, і водночас складного, адже прийдеться вчитися і засвоювати знання.

Знання у сучасному світі – необхідність. Людина повинна постійно пізнавати щось нове, адже якщо розвиток особистості стоїть на місці, то це деградація по відношенню до інших, деградація по відношенню до Творця. Сучасній Україні потрібні молоді інтелектуали, які зможуть змінити наше життя у кращу сторону, проявити таланти та реалізувати їх.

Шановна молодь, ліцеїсти, офіцери! Одного разу, Господь благословив нас певними талантами, які ми повинні розвивати в собі та в інших. Ми повинні ставитися до цих можливостей надзвичайно відповідально та з вдячністю Богу, приймаючи на себе зобов’язання вчитися якнайкраще для того, щоб використовувати наші новоздобуті знання на славу Божу та на благо наших братів та сестер в Христі.

Дорогі вчителі та викладацька корпораціє! Вчити та здобувати знання інших – це непросто! Ви несете великий подвиг – подвиг просвітництва, виховання, настанов та навчання. Справедливо відмітимо, що окрім нових знань, Ви даєте Вашим вихованцям дещо більше – поруч із Церквою і батьками ви робите значний внесок у становлення дітей, молодого покоління українців, як культурних, інтелігентних і духовних людей – гідних громадян своєї держави.

Закликаю найперше на Всіх, хто носить високе звання вчителя та учнів Боже благословення! Бажаю Вам терпіння та великої мудрості в несіння Вашої нелегкої праці.

Нехай Господь допомагає Вам у всіх добрих починаннях, а особливо, у вашій педагогічній діяльності».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.