На Великоберезнянщині освячено храм Свято-Троїцького жіночого монастиря – на честь ікони Божої Матері «Всецариця»

31 серпня, в четвер 13-го тижня після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті ікони Божої Матері «Всецариця» та мучеників Флора і Лавра (II) керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Троїцькому жіночому монастирі, що в с. Буківцьово на Великоберезнянщині.

При вході до храму владику зустрічали діточки з квітами та духівник обителі – ієромонах Рафаїл (Король).

Перед початком Божественної літургії владика звершив освячення ще одного храму обителі на честь ікони Божої Матері «Всецариця» та чин освячення престолу.

На історичне святкове богослужіння до чернечої обителі прибули численні паломники з міста Ужгорода і навколишніх населених пунктів.

Під час Божественної літургії Його Високопреосвященству співслужило духовенство різних благочинь єпархії.

Особливо усердно звучала молитва про мир в Українській державі та припинення лихоліття.

За богослужінням архієрей здійснив священицьку хіротонію над протодияконом Ростиславом Мельником.

В кінці богослужіння владика привітав намісника та сестер монастиря зі святом та виголосив слово проповіді до всіх присутніх.

– Прояв Божої присутності в світі є видимим служінням в Церкві Христовій. Кожний з нас відчуває в своїй душі наскільки важливо бути близьким до Бога і реально відчувати присутність Божественного в нашому серці. А як це можна відчути? Розпізнати присутність благодаті Божої в серці дуже просто: в гніві ми зупиняємося і прощаємо людину; у відчаї робимо земні поклони, молимося, читаємо Євангеліє і благодать Божа позбавляє нас від важкого стану; коли хочемо вдіяти комусь зло, завжди згадуємо за Бога і те, скільки благ та прощення ми отримали від Нього, – і ми прощаємо свого кривдника. Дія благодаті Божої в серці людини проявляється саме в бажанні простити! Бо ж примирення з Богом неможливе без примирення один з одним, –зазначив серед іншого архіпастир.

На завершення владика призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.