УЖГОРОД. На Закарпаття прибув Предстоятель Української Православної Церкви

24 серпня в міжнародному аеропорті «Ужгород» відбулася зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України.

Предстоятеля Української Православної Церкви зустрічали керуючий справами УПЦ, постійний член Священного Синоду УПЦ, ректор КДАіС, Високопреосвященніший Антоній, Митрополит Бориспільський і Броварський, керуючий Хустською єпархією, Високопреосвященніший Марк, Митрополит Хустський і Виноградівський, постійний член Священного Синоду УПЦ та керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув до Закарпатського краю у супроводі Високопреосвященнішого Климента, архієпископа Ірпінського, голови Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Першосвятителя в обласному центрі Закарпаття зустрічав депутатський корпус Верховної Ради України, влада краю, зокрема міські голови Ужгорода і Мукачева, священнослужителі Хустської та Мукачівської єпархій та сотні вірян Закарпаття.

Хлібом і сіллю Предстоятеля УПЦ привітав також зразковий фольклорний ансамбль «Кирниченька», що діє при Іршавському будинку культури.

Блаженніший Митрополит благословляючи вірників, передав слова вітань усій багатотисячній пастві Закарпатської землі.

“Ми приїхали до прекрасного Закарпаття, щоб принести Боже благословіння для всього його населення. Хочу сьогодні найперше поздоровити всіх з нашим державним святом – з Днем Незалежності України! Нехай Господь всіх благословить, допомагає кожному і завжди буде з нами. Зі святом всіх!”, – сказав Блаженніший владика.

Фото: Віталій МУХА, Іван ФЕННИЧ

Як повідомляє http://www.orthodoxkhust.org.ua з посиланням на Центр інформації Української Православної Церкви завтра, 25 серпня, Предстоятель УПЦ очолить святкове богослужіння у Чумалевському Вознесенському жіночому монастирі (Хустська єпархія). Початок богослужіння о: 0900 за к.ч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.