ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. Храм на честь св. вмч. Пантелеймона молитовно відзначив свою річницю

Цього тижня, 9 серпня, у день молитовної пам’яті вмч. Пантелеймона з благословення Високопреосвященнішого Феодора, Архієпископа Мукачівського і Ужгородського, відбулося престольне свято в храмі-каплиці на честь великомученика і цілителя Пантелеймона, що на території районної лікарні в смт. В. Березний.

Щоб молитовно вшанувати вмч. Пантелеймона, на свято зібралася велика кількість людей, серед яких багато паломників як з Великоберезнянського р-ну, так і з інших районів Закарпатського краю: Перечинщини, Ужгородщини та Мукачівщини.

Серед запрошених були представники влади, керівництво та персонал лікарні.

Богослужіння очолив благочинний Великоберезнянського району, протоієрей Василій Ковач. Йому співслужили прот. Олександр Монич, прот. Олександр (с. Сіль, с. Домашин і т.д.), прот. Михаїл Лугош (с. М. Березний та с. Забрідь), ієрей Георгій Гецко, ієромонах Мефодій (Свято-Марії-Магдалинівський монастир с. Зарічево) та безпосередньо настоятель даної храму-каплиці – протоієрей Серафим Гичка.

Під час Божественної літургії були вознесені молитви за хворих та за мир в Українській державі.

Велика кількість людей приступили до Таїнств сповіді та причастя.

Після богослужіння було звершено хресний хід навколо храму, проведено освячення солі та свічок.

Також священнослужителі завітали до лікарні, де помазали святим миром та окропили освяченою водою тих хворих, які по стану здоров’я не змогли прийти на богослужіння.

Наприкінці свята, за сприяння лікарні, благодійників та активної допомоги прихожан була влаштована трапеза, на якій всі присутні змогли скуштувати чимало смачних страв, та навіть взяти з собою солодощі додому.

Частину трапези скуштували і ті хворі, які по стану здоров’я змушені були перебувати в лікарні.

Велика радість сповнювала всіх присутніх, особливо зважаючи на те, що ще майже рік тому на згаданому місці була тільки невеличка капличка, яка тепер служить олтарем, і не було можливості здійснювати постійні богослужіння. З милості Божої та вмч. Пантелеймона за цей короткий час вдалося розбудувати каплицю, добудувати дзвіницю, зібрати всю необхідну церковну утварь, книги та ікони, організувати клірос та все необхідне, щоб постійно звершувати повний круг богослужінь.  Наразі в капличці регулярно правляться служби, проводяться молебні, освячення води, соборування та інші церковні треби.

Дай Бог, щоб благодать Божа та молитовний покров святого великомученика і цілителя Пантелеймона привертали людей до справжньої віри та зцілювали наші душевні й тілесні немощі.

Текст і фото: прот. Серафим Гичка

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.