У четвер, 10 серпня, в місті Ужгороді відбулася відправка групи військовослужбовців Ужгородського Зонального Відділу Військової Служби Правопорядку Збройних Сил України на схід України в зону АТО.
На запрошення керівництва ВСП ЗСУ, а саме полковника Федора Володимировича Мицель участь у відправці військовослужбовців взяла і Мукачівська Православна Єпархія.
З благословіння Високопреосвященішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв  Голова Відділення Ужгородського району Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України Мукачівської єпархії, настоятель громади на честь преподобного Іова Почаївського, що в м. Ужгород, протоієрей Петро Баб’як.
Священнослужитель після відслуженого молебню  окропив  військовослужбовців та транспортні засоби святою водою, подарував кожному із солдатів для молитви в зоні АТО особисті кишенькові ікони та молитвослови. Також завдяки небайдужих людей та зусиллями громади було зібрано гуманітарну допомогу та придбано відеокамери спостереження.
У словах проповіді священик призвав усіх до сумлінного несення військової служби та побажав військовослужбовцям щасливого повернення додому.
Військовослужбовці на місці дислокації здійснюватимуть, зокрема, контроль за дотриманням законності військовослужбовцями-учасниками АТО, підтриманням правопорядку на території, підконтрольній українським військам тощо.
Текст і фото: протоієрей Петро Баб’як

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.