УЖГОРОД. Сотні вірян взяли участь у Хресному ході (+ФОТОРЕПОРТАЖ)

У четвер, 10 серпня,  в Ужгороді з благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбувся вже традиційний Хресний хід від православного Свято-Воскресенського чоловічого монастиря (район «БАМу») до скита на честь святих Архангелів цієї ж обителі, що на вулиці Тютюновій.

Хресний Хід рушив від монастиря о 8 годині ранку вулицями Золотистою, Університетською, Докучаєва, Собранецькою, Загорською – до місця скита – вулиці Тютюнової.

Братія монастиря, священнослужителі єпархії, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку – понад сотня людей з різних храмів Ужгорода з молитвою на вустах пройшли 5 км, просячи у Бога рідному місту, краю і державі миру та захисту від будь-якого лиха.

Опісля прибуття на місце вірники молитовно взяли участь у водосвятному молебні,  який, у співслужінні собору духовенства єпархії, звершив Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Під час молебню була піднесена посилена молитва за мир та спокій в нашій Українській землі та в Закарпатському краї.

Відтак владика в живій бесіді поспілкувався з вірянами та паломниками, які взяли участь у Хресному ході.

«Кожний із нас прекрасно знає наскільки значимою в житті є молитва до Пресвятої Богородиці. Цей Хресний хід ми будемо звершувати й надалі щороку: перед початком Успенського посту або після його завершення – на честь Богородичної Пасхи! Я свято вірю: кожний, хто йшов цим молитовним шляхом все, що сьогодні попросите в душі – все Божа Мати нам устроїть і допоможе в нашому житті. Але просити треба не тлінне, житейське й часто егоїстичне, а те, що необхідне для користі й спасіння душі, захисту Святої Православної Церкви, для примноження нашої віри, для слізного покаяння і усердної молитви за рідну землю», – наголосив архіпастир у своєму слові.

Насамкінець після духовного підкріплення усі присутні під відкритим небом наситились і тілесно, скуштувавши монастирської трапези.

Фото: Ольга ПАЛОШ, Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.