РАКОШИНО. Архієрейське Всенічне бдіння напередодні молитовної пам’яті великомученика Пантелеймона

8 серпня напередодні пам’яті святого великомученика Пантелеймона, Всенічне богослужіння в Свято-Покровському чоловічому монастирі, що в с. Ракошино на Мукачівщині звершили два архієреї: керуючий Мукачівською єпархією Української Православної Церкви, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський та архієрей Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Високопреосвященніший Михаіл, архієпископ Празький і Чеських земель.

Владики у співслужінні братії монастиря та священнослужителів Мукачівського і Ужгородського благочиння звершили в монастирському храмі вечірню з освяченням хлібів та святкове Утреннє богослужіння з помазанням присутніх святим єлеєм.

Після богослужіння владика Феодор, а також шанований гість зі Праги – архієпископ Михаїл привітали намісника обителі – архімандрита Митрофана (Шимон), монахів та прихожан зі святом та побажали святій обителі розквіту і ствердження в несінні місії проповіді святого Євангелія.

Нагадуємо, два роки тому владика звершив освячення каменю під будівництво нового монастирського храму на честь великомученика Пантелеймона на території обителі.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.