УЖГОРОД-КИЇВ. Вірники Мукачівської єпархії взяли участь в торжествах з нагоди Дня Хрещення Київської Русі

27 та 28 липня, як вже повідомлялось, в Києві відбулися урочистості до Дня Хрещення Русі – молебень на Володимирській гірці, який звершив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, відтак багатотисячний хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври; святкове Всенічне бдіння і урочиста Божественна літургія за участі єпископату та духовенства УПЦ.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, участь в торжестві взяли й вірники Мукачівської єпархії, які прибули до Києва вранці, 27-го липня.

Незабутніми враженнями для всіх паломників стали години очікування початку молебню на Володимирській гірці, долучення до соборної молитви і багатотисячного Хресного ходу. Після вечірнього богослужіння ж паломників для ночівлі гостинно прийняв один із храмів столиці – Храмовий комплекс на честь Архангела Михаїла (район Дніпровський).

Уже наступного дня, 28-го липня, радість вірників від участі в святковій Божественній літургії, що правилась на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври не змогла затьмарити навіть сильна злива.

Паломники Мукачівської єпархії також змогли вклонитися 11-ти чудотворним іконам з усієї України та мощам святого рівноапостольного князя Володимира і інших святих угодників Києво-Печерських, що знаходяться у Ближніх та Дальніх печерах, багатьом іншим святиням.

Протягом паломницької поїздки вірників супроводжував клірик єпархії, насельник Свято-Воскресенського чоловічого монастиря м. Ужгорода – ієромонах Антоній (Сличко).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.