Тисячі вірників вклонилися іконі «Призри на смирення» в Мукачівському монастирі

Після дев’ятигодинного перебування чудотворної ікони «Призри на смирення» у Мукачівському кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері, святиня була доставлена і до Свято-Миколаївського жіночого монастиря Мукачева.

Духовенство обителі з благословення керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, правили перед іконою Божої Матері молебні та моління протягом усього вечора та ночі, аж до 7-ої години ранку середи, 5 липня.

За цей період чудотворному образу вклонилися тисячі вірників, окрім того можливість приложитися до ікони була надана і недужим монахиням обителі – священнослужителі спеціально занесли святиню до монастирського корпусу.

Відтак вже вранці ікона у супроводі духовенства рушила на Іршавщину, де нині перебуватиме з 9.00 до 16.00 у  Свято-Петро-Павлівському храмі с. Білки Іршавського району, а від 17.00 до 11.00  четверга – у Свято-Покровському храмі  с. Приборжавське цього ж району.

Нагадаємо, з 2 до 8 липня  в Мукачівській православній єпархії перебуватиме вказана ікона, що прибула зі Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва в рамках загальноукраїнської Хресної ходи, яка проходить з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і приурочена до свята Хрещення Київської Русі і дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.