Ікону «Призри на смирення» зустріли в Мукачівському кафедральному соборі

У вівторок, 4 липня, о 7-ій годині ранку, з благословення керуючого єпархією, духовенство кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського собору м. Ужгорода звершило молебень перед чудотворним образом Божої Матері «Призри на смирення». Нагадаємо, згадану святиню зі Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва в обласному центрі Закарпаття зустріли в неділю, 2 липня.

Під час майже дводобового перебування ікони в соборі, до неї змогли вклонитися тисячі вірян, які відчули благодатну втіху, що нисходить від святині.

Відтак під молитовний спів «Богородице Діво, радуйся» ікона у супроводі духовенства вирушила до Мукачева.

У Мукачівському кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері святиню зустріли вірники, священнослужителі на чолі з правлячим архієреєм Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським.

Участь в зустрічі ікони взяли й представники влади.

Занісши ікону до центру храму, архієрей у співлужінні духовенства єпархії звершив молебень перед чудотворним образом «Призри на смирення».

Після чого звернувся  до присутніх з архіпастирським словом.

– Вперше за історію Закарпаття, список чудотворної ікони «Призри на смирення» відвідує наш благодатний край. Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив, щоб з Свято-Введенського монастиря м. Києва до нас прибув цей чудотворний образ, який за останні часи прославився багатьма чудами зцілень. Ми будемо благати й молити Божу Матір за, мабуть, найголовніше прохання – щоби Вона благословила нашу землю миром, щоб нарешті на сході України запанував мир, щоби слово «війна» відійшло в історію і ніколи не повторювалося в нашій державі і загалом в цілому світі. Ну і, звичайно, кожна людина в своєму серці має таємні прохання, бажання, сердечний біль, різні думки, які висловлюватиме Божій Матері. Ми переконані і є в тому свідчення, що Пресвята Богородиця завжди допомагає і слухає наші молитви – тим більше перед цим чудотворним образом. Віримо, що Божа Матір благословить кожну людину, яка за період тижневого перебування Її ікони в храмах і обителях нашої єпархії, вклониться до Неї, – зазначив архієрей.

Далі духовенство і вірники з великою шаною вклонялися до чудотворного образу Божої Матері.

Нагадаємо, ікона перебуватиме в кафедральному соборі Мукачева до 17 години вечора вівторка.

Далі ж о 18-ій годині її вже зустрічатимуть в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі, де вона знаходитиметься до 7-ої години ранку середи, 5 липня.

Як ми вже повідомляли, з 2 до 8 липня  в Мукачівській православній єпархії перебуватиме вказана ікона в рамках загальноукраїнської Хресної ходи, яка проходить з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і приурочена до свята Хрещення Київської Русі і дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира.

Графік перебування чудотворної ікони Божої Матері «Призри на смирення»

(Свято-Введенський чоловічий монастир м.Київ)

в Мукачівській Православній Єпархії

дата перебування час перебування за к.ч місце перебування
4 липня 800-1700 Кафедральний собор на честь Почаївської ікони Божої Матері, м. Мукачево
4-5липня 1800-700

Свято-Миколаївський жіночий монастир,

м. Мукачево

5 липня 900-1600

Свято-Петро-Павлівський храм,

с. Білки, Іршавського району

5-6липня 1700-1100

Свято-Покровський храм,

с. Приборжавське, Іршавського району

6-7липня 1300-700 Свято-Троїцький-Кирило-Мефодіївський жіночий монастир, м. Свалява
7 липня 900-1400

Свято-Вознесенський храм,

с. Великі Лучки, Мукачівського району

7-8липня 1600-600

Свято-Петро-Павлівський храм,

с. Нижні Ворота, Воловецького району

8 липня 900-1300 Свято-Миколаївський храм, м. Перечин

Фото: Віталій МУХА, Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.