МУКАЧЕВО-ПЕРЕЧИН. Духовний відпочинок для вихованців недільної школи Росвигівського кафедрального собору

Цими вихідними з благословіння правячого архієрея Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа  Мукачівського і Ужгородського вихованці недільної школи Росвигівського кафедрального собору відвідали святині Закарпаття.

Вклонінню святиням нашого рідного краю маленькі паломники присвятили цілий день. Супроводжували дітей благочинний м. Мукачева, протоієрей Петро Лях та настоятель Троїцького храму м. Мукачева (мікрорайон Паланок), протоієрей Ярослав Попович.

У добрій дружній атмосфері дітки знайшли для себе спочинок не тільки для душі, а й для тіла. Поїздка була детально організована та продумана. Для дітей була широка не тільки духовна програма, адже діти − це маленькі непосиди, а й трошки розваг. Після навчального року це було їм дуже потрібно.

Першим монастирем, який відвідали діти був Свято-Покровський чоловічий монастир в селі Ракошино, далі дітки відвідали святині Успенського жіночого монастиря, що у селі Домбоки. Потім діти переїхали до святинь Ужгорода, зокрема до Воскресенського чоловічого монастиря та Троїцького храму, що в мікрорайоні Боздош. Потім маленькі пілігріми вирушили на Перечинщину до Маріє-Магдалинівського Зарічевського жіночого монастиря де їх радо зустріла настоятелька обителі, ігуменя Варвара (Поп).

В монастирях та храмах діти мали змогу вклонитися святиням, поспілкуватися з насельниками обителей, а також головною місією була, звісно, молитва та зближення дітей з Богом та храмом.

Після відповідального дня для дітей, вони мали змогу трошки відпочити, граючись на батутах та насолоджуючись смаколиками. Маленькі вихованці були сповнені емоціями, вони духовно відпочили та набралися сил на навчання.

Однозначно такі акції та подорожі до святинь змінюють дітей та зближують їх з Богом. Хочеться виразити велику подяку усім тим, хто допоміг організувати духовний відпочинок для вихованців.

Спеціально для https://m-church.org.ua ,

Тетяна ЧЕЧУР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.