Вітаємо! Секретарю Єпархіального управління – 35!

Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Віктор!

Від себе особисто,  духовенства та вірян Мукачівської Православної єпархії маємо за честь привітати Вас з 35-ти річчям від дня народження!

День народження − це завжди день в який кожна без винятку людина перед усім дякує Богу за свій дар життя. В цей день користуючись нагодою ми теж дякуємо Богу за те, що Ви, отець Віктор є в нашій єпархії. Ваша висока адміністративна посада вимагає до себе не стільки прав, скільки обов’язків та служіння. Віддавати себе людям, Церкві та ЇЇ Голові − Христу, завдання не з простих. Проте Ваш щоденний послух і самовіддане служіння дає всім нам можливість переконатися в тому, що завдання служіння Йому є можливим і здійсненним.

Якщо задатись питанням: “У чому ж проявляється Ваше життя для Церкви?”, то відповідь буде очевидною. Це − передусім збереження церковного миру та спокою, це − чітко встановлена дисципліна та вертикаль влади у єпархії, це − велика пошана до священноначалія, яку Ви утверджуєте серед духовенства своїм особистим прикладом.

Одним із принципів середньовічних університетів були слова: «Вчити навчаючись». Цей принцип дуже органічно поєднаний у Вашій особистості. Спостерігаючи за Вами через призму Євангелія, словами апостола Павла Вам можна сказати тільки одне: «Для всiх я став усiм, щоб спасти хоч деяких» (1 Кор. 9, 22). Надалі залишайтеся тією людиною, яка не шкодуючи своїх сил, через своє щоденне служіння Богу допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града.

В день Вашої появи на світ виражаємо окрему подяку Вашим батькам, людям, які народили Вас на цей світ, і виховали в такому дусі, який привів Вас до Церкви , віри в Христа, а також закарбували у Ваше юне серце скарб людяності та простоти.

Ще раз і ще раз вітаємо Вас з днем народження дорогий отець Віктор, просимо від Милостивого Бога і всіх благ Подателя міцного Закарпатського здоров’я,  всесильної допомоги Божої у Вашому пастирському служінні, родинного та сімейного затишку та безбоязненного служіння Своєму Творцю.

Многії і благії Вам літа отче!

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський ФЕОДОР

з паствою

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.