У середу, 17 травня, у виставковій залі Іршавського РБК був проведений X районний фестиваль «Родинні скарби Іршавщини», в якому взяли участь 18 родинних колективів.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського привітав учасників фестивалю настоятель Свято-Петро-Павлівського православного храму м.Іршави протоієрей Василій Ігнат.

Серед запрошених гостей були і голова Іршавської райдержадміністрації Олександр Горін, Голова Іршавської райради Віктор Симканинець, Голова Іршавської міської ради Степан Бобик.

Як відомо, Іршавщина має багато прекрасних родин у різних сферах діяльності, в тому числі і духовній. Вихідцями району є брати Петровці з с. Приборжавського, Митрополит Хустський і виноградівський Марк, протодиякон Георгій і нині покійний єпископ Мефодій. Біля 20 творчих постатей з с. Приборжавського дала родина Ісаків. Серед них – іконописець Юрій Ісак, різьбяр і художник нині покійний Іван Ісак. А молоде покоління цієї родини представляє художник ікон на склі – Олександр Молнар.

Серед відомих Заслужених артистів України поряд з іменами Івана Поповича і Степана Гіги є ім’я архідиякона Олександра Садварі, вихідця з с. Арданова, та інших.

Текст і фото: прот. Василій Ігнат

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.