ВОЛОВЕЦЬ. Архіпастирський візит до релігійної громади села Абранка

6 травня, в день молитовної пам’яті великомученика Георгія Побідоносця (303) керуючий Мукачівською єпархією, Високпреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастиським візитом відвідав релігійну громаду села Абранка, що на  Воловеччині.

При вході до храму владику зустрічали вихованці Недільної школи та настоятель − протоієрей Георгій Ряшко.

Разом з духовенством архієрей звершив святкове архієрейське богослужіння, перед яким владика освятив оновлений розпис Свято-Введенського храму.

Керуючому єпархією співслужив благочинний Воловецького благочиння, протоієрей Георгій Орос, а також чернецтво, духовенство благочиння та єпархїі.

В кінці богослужіння владика висловив подяку настоятелю храма та благодійникам за понесені труди в благоустрої храму, а також привітав настоятеля храму та отця благочинного з днем Ангела.

На завершення владика призвав на усіх Боже благословення.

– У нинішній прекрасний весняний день, ми вклоняємося великомученику Георгію як безстрашному воїну Христову. Він перетерпів не тільки мучеництва зовнішні, тілесні, а, в першу чергу, навернув до спасіння багато душ людей, які бачачи його страждання й непохитну віру прийняли хрещення та увірували у Всемогутнього Бога…
Мучеників у Церкві Христовій є незліченна кількість. І це не тільки ті, що прославлені в ликові святих, але й багато вірників, які у наш час безстрашно йдуть за Христом. Церква завжди закликає нас бути вірними православній вірі, не даючи похулити Ім’я Господнє. Наведу страшну статистику за минулий 2016 рік – у світі загинуло 200 тисяч людей саме за віру в Христа! Попри все Церква Христова створена Богом, а не людьми і «врата адові не здолають її», як пише в Євангелії, – наголосив владика. 

Фото: Віталій МУХА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.