У середу, 5 квітня, на запрошення керуючого Мукачівською православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського до Мукачівської єпархії прибули діти зі зони АТО, а саме з м. Сіверськ Донецької області. 

Після зустрічі дітей на Мукачівському вокзалі священики єпархії разом з ними завітали до Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря. Після монастирського сніданку відбулася чудова екскурсія, яку юним гостям провів владика Феодор. 

Після цього діти мали можливість тет-а-тет поспілкуватися з архієреєм та разом із духовенством вклонитися святиням обителі. Кожен також зміг запалити в храмі свічку і помолитися за мир в Україні та родинах. 

Опісля діти прибули до Красногорського чоловічого монастиря на честь Всіх святих. Намісник чернечої обителі, архімандрит Іларій (Гаврилець) радо пригостив діток смачним обідом та ознайомив їх з монастирем.

Відтак діти побували в Мукачівському замку “Паланок”.

Загалом 20-ро дітей із особами, які їх супроводжують перебуватимуть в Мукачівській єпархії з 5 до 9 квітня. За цей період на них чекають паломницькі поїздки по монастирях Закарпаття, пізнавальні екскурсії по замках і, найголовніше, що підростаюче покоління долучатиметься до богослужінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.