У третю неділю Великого посту – Хрестопоклонну, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода.

Помолитися зі своїм архіпастирем в собор зібралися тисячі вірян.

Його Високопреосвященству під час богослужіння співслужило духовенство єпархії.

Під час Божественної літургії святителя Василія Великого, яка згідно з уставом звершується в недільні дні Святої Чотиридесятниці, владика Феодор висвятив в сан священика диякона Анатолія Петаха.

Оспівував богослужіння хор кафедрального собору.

Насамкінець владика Феодор виголосив проповідь, після якої призвав на всіх Боже благословення.

«У нинішню неділю ми прийшли до храму, де посередині лежить Животворящий Хрест Господній. Саме Хрест з’єднав небо і землю та є тією святинею, завдяки якій ми викуплені найдорогоціннішим – Кров’ю Христовою. Буває так, що усвідомивши свою гріховність, людина відчуває потребу в благодаті Божій. Найменша блага думка чи один добрий намір виправити власне життя, можуть зробити чистими людські серце, душу й все людське єство. Віримо і переконані, що не заради наших зроблених добрих справ чи певних заслуг, а милосердям Господнім ми є чадами Божими і Хрестом віднаходимо спасіння своєї безсмертної душі», – зазначив в архіпастирському слові архієрей.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.