pokrov1В неділю 16 жовтня в Іршавському будинку культури з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського на честь Покрови Пресвятої Богородиці відбувся 1-ий благодійний дитячо-молодіжний фестиваль духовної пісні «Покрий мене о Божа Мати». Дійство було організоване Іршавським молодіжним товариством на честь святого Пророка і Предтечі Господнього Іоанна.

В концерті взяли участь 250 учасників. Серед них вихованці шкіл-інтернатів Мукачева, Ужгорода, відомі хори Закарпаття, недільні школи парафій Іршавського благочиння.

Загалом участь в концерті взяли 12 хорових колективів.

Спеціальними гостями концерту були: зразковий дитячий ансамбль «Кирниченька», ансамбль «Іршава» та вихованці ужгородського родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я».

В неділю до обіду в Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі с. Сільце була відслужена Божественна літургія, під час якої були піднесені молитви за дітей сиріт, а також онкохворих дітей. В 13.00 був відслужений молебень. О 14.00 братчики з усіма бажаючими відвідали онкохворих людей міста Іршави, в о 15.00 у виставковій залі Іршавського районного будинку культури проходила виставка робіт дітей- сиріт з дитячих будинків. Всі виручені кошти були передані на лікування онкохворих дітей. О 15.10 у головному залі Іршавського будинку культури проводилися різні майстер-класи для дітей.

Дві години всі затамувавши подих слухали акапельні і музичні піснеспіви. Дивилися, як діти говорять вірші і танцюють. Панувала справжня атмосфера великого свята. В кінці концерту на сцену разом зі всіма учасниками на сцену вийшов керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Владика привітав усіх з недільним днем та святом Покрови Пресвятої Богородиці, а також подякував організаторам і учасникам за чудовий, потужний концерт.

За особливі та особисті заслуги та активну молодіжну діяльність очільник Іршавської молодіжки отець Агапіт (Шпеняк) керуючим єпархією, владикою Феодором був нагороджений відзнакою Мукачівської єпархії.

Фото: Іван ФЕННИЧ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.