В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулись урочистості з нагоди Дня рятівника

15 вересня  рятувальники провели урочисті заходи з нагоди свого професійного свята – Дня рятівника. Офіційно, свято мужніх серцем та сильних духом людей, відзначається у державі 17 вересня.

Розпочались урочистості із подячного молебню, біля храму-каплиці на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», на території  Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

На запрошення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області, полковника служби цивільного захисту Романа Гудака з благословення керуючого Мукачівською Православною єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського молебень звершили благочинний міста Ужгород, протоієрей Іван Моланич та настоятель Свято-Преображенського храму Ужгорода, протоієрей Іван Моланич.

Священнослужителі та рятувальники попросили в Бога благословення та легкої долі для себе та  своїх рідних, а також помолились за мир на території нашої держави. Після цього відбулось освячення особового складу, техніки та спорядження, що були представлені до уваги гостей свята на плацу загону.

Далі, в актовому залі загону, із щирими словами вітання та побажання до присутніх звернувся начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

«За 20 років наша служба зазнала багато трансформацій та реформ. Ми і зараз стоїмо на порозі нового, більш масштабного реформування – наближаємося до служби порятунку європейського взірця. При цьому, хочу сказати одне, незалежно від назви чи функціонального підпорядкування нашим  покликанням незмінно було, є і буде  – порятунок людей та надання допомоги всім хто цього потребує. За ці  роки бійцями ДСНС, було врятовано більше тисячі життів, надано допомогу мільйонам громадян, збережено від лиха майна на мільярди гривень. Триватиме ця невпинна благородна справа й надалі ,- зауважив у своєму виступі Роман Васильович.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували тих рятувальників, які загинули виконуючи свої обов’язки.

Привітати рятувальників прийшло чимало поважних гостей. Серед них: начальник Управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин,  т.в.о начальника Головного Управління Національної поліції України в Закарпатській області Степан Довгунь,  заступник начальника Управління Служби безпеки України у Закарпатській області Євген Василенков, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр-Василь  Гарновдій, заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Плющ та інші.

Звісно не обійшлося й без нагород. Найкращі рятувальники краю були відзначені високими нагородами: почесними грамотами, грамотами та подяками ДСНС України; Закарпатських обласної державної адміністрації та обласної ради; Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту та Закарпатської обласної ради ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.

Приємно відмітити, що окремим рятувальникам були присвоєні чергові спеціальні звання.

За матеріалами: Управління ДСНС України у Закарпатській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.