З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Свалявська молодіжка здійснила поїздку до столиці Західної України – міста Львова.

Як зазвичай свій день молодь розпочала з молитви за богослужінням у Свято-Георгіївському кафедральному соборі м.Львова, де після літургії секретар Львівської єпархії протоієрей Олександр Іванченко з привітальним словом звернувся до членів братства з побажанням “поринути в духовні сторінки історії міста, ходячи його вуличками, відчути дух пращурів, які тут жили і боролися за свою віру”.

“Завдяки цікавим розповідям нашого екскурсовода Степана Олеговича ми мали можливість відчути дихання історії зі стін храмів, боротьбу і переживання “Львівських братчиків” у боротьбі за православ’я. Мені в той момент згадався наш “Мароморош-Сігетський процес”, – розповідає голова братства протоієрей Василій Бабець. – У нашій підсвідомості місто Лева інтуїтивно асоціюється з ранковим туманом над гостроверхими куполами міських храмів, запашним ароматом кави, що відчувається у повітрі. Особисто для мене, це багатоконфесійне місто залишило у душі враження ніби старого, убіленого сідинами чоловіка, який на своєму життєвому шляху бачив радість і горе, смуток і переживання, боротьбу за власну самоідентичність. Але він не скорився, не зламався, а поніс на своїх плечах відлуння епох як послання до грядущих нащадків”.

Свалявське молодіжне братство

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.