Звершено читання покаянного канону в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода

У середу першої седмиці Великого посту, Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Велике повечір’я з читанням покаянного канону в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода.

Архіпастир разом з духовенством собору та духовенством Ужгорода звершив читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.

Після Повечір’я, владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

«Покаяння є вираженням не нашої, а безмежної Любові Христа Спасителя. Звернімо увагу на одну річ: гріхи зникають, після того як ми каємося і виправляємось, а наші добрі справи не зникають ні при яких умовах. На Небесах записується кожний подих нашого єства, рух серця, кожне сказане слово. Сьогодні під час читання Покаянного канону ми разом співали слова кондака: «Душе моя, душе моя, востани, что спиши?» Здавалося б, в чому полягає сон душі, ми ж не спимо, ходимо, бачимо один одного. В чому ж тоді полягає сон нашої душі? А він проявляється в нашій недбалості і безпечності. Для того, щоб пробудитись від сну потрібно, як пише апостол, душу зігрівати благодаттю, яка нам дана. Кожний день, без винятку, у цей Великий піст творіть добрі справи, шукайте бідних людей, щодня робіть милостиню, при чому це не має бути матеріальна допомога, деколи втішаюче слово, сказане  з любов’ю, приділеною увагою до людини є більшим за хліб насущний. Тому шукайте можливість допомогти будь-чим будинкам престарілих, дітям-сиротам. Складіть собі певний духовний план. Навідайте одиноких хворих людей, які лежать в лікарні, подаріть комусь Євангеліє, навчіть Іісусової молитви, приведіть до храму дитину. Якщо ми подібні справи робитимемо усі 47 великопісних днів, то вже після Воскресіння Христового не зможемо не поділитися з ближнім паскою, крашанкою, усім тим, що Бог посилає нам. А насправді ми все маємо для життя, однак не все використовуємо для духовного життя», – наголосив архієрей.

Нагадуємо, що у четвер першої седмиці Великого посту, о 17.00 Високопреосвященніший Феодор звершить Велике повечір’я з читанням Великого канону преподобного Андрія Критського в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.