Наприкінці січня Іршавська молодіжка на чергових зборах братства підбивала підсумки прожитого місяця, складала плани на майбутнє. Після зробленого графіку на наступний місяць голова братства ієромонах Агапіт (Шпиняк) провів з молоддю лекцію на тему «Господь: Його воля і милості». Батюшка розглянув питання про Боже милосердя, пояснивши братчикам, що Господь милостивий і завжди потрібно пам’ятати: що б не сталося треба дякувати Йому за все.

Після лекції за чашечкою чаю було вирішено відвідати Туберкологічний диспансер. З фруктами і солодощами молоді люди подалася до хворих. Господь дав цим людям нелегкий Хрест та вони здивували молодь і показали урок, підкресливши слова почуті від о. Агапіта. «На порозі лікарні ми зустріли хворого, який примусив задуматись всіх нас сказавши такі слова: «так, я хворий, мені не можна до сім’ї, хоч там вдома чекає мене донечка до якої я не можу підійти і обняти, бо маю відкриту форму туберкульозу та я дякую Богу, що я живий, що можу чути хоч по телефону мою квіточку, можу за неї молитись, просивши, щоб вона не була і не відчула ніколи того, що відчуваю я, і я вірю всім серцем, що Господь допоможе мені, хоч колись обняти мою доню, що милостю Божою я вилікуюсь. Я вірю!» Тож не лише теоретично, а і на практиці братчики дізналися про те, що милості Господні колосально великі, а від нас потрібно лиш віру, хоч маленьку з гірчичне зернятко», – наголошує голова братства, насельник Сілецького чоловічого монастиря ієромонах Агапіт.

Іршавське молодіжне братство

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.