19-20 січня в дні святкування великої події християнського світу – Хрещення Господнього у всіх міських та обласних лікарнях, диспансерах міста Ужгорода та Мукачева з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та ініціативи Молодіжного відділу єпархії, священнослужителі Мукачівської Православної єпархії окропили хрещенською водою всі корпуса, палати, персонал та власне самих хворих вказаних установ.

Два дні радості зі сльозами на очах. Радості від живого спілкування зі священнослужителем. Радості справжньої, духовної, непідробної. Коли заходиш в палату, де лежить важко хвора людина в онкодиспаснері або в реанімації, яка від самого факту реального гостя в «рясі» зі святою водою починає плакати – сам плачеш….

Плачеш, але стискаєш руку і не цитуєш всіх святих отців, а просто, банально говориш: «Все буде добре!», «Мир вам!», «Будьте здорові!». В такі хвилини по-справжньому живеш біллю цих людей…. Переживаєш разом з ними життєвий колапс в якому є виховна логіка для душі. І ще кажеш, що в Біблії є такі слова: «Бог сторив і лікаря і ліки», тому знайте буває так, що лікар більше молиться за вас як іноді ми самі за себе… Мета − ваше життя!

Додому їдемо. На годиннику – 21.45! Фізично, стомлені. Фізично, але не духовно! В душі мир, тиша, спокій. Думками ми ще там, біля них, тих хто зараз лежить і духовно радіє. Євангельська місія вона всюди є євангельська. Вона не вимагає запрошення і декларує істину, що до тих хто цього потребує найбільше – потрібно йти. «Йдіть і навчіть» (Мф. 28, 19) – передбачає дію візиту без запрошення.

Ми побували майже всюди. Вся Закарпатська обласна клінічна лікарня імені А. Новака, Закарпатський обласний кардіологічний клінічний диспансер, Закарпатський обласний клінічний онкологічний диспансер, Ужгородська центральна міська клінічна лікарня, Обласний протитуберкульозний диспансер, пологове відділення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні та Мукачівська центральна районна лікарня.

З нами, як завжди священники Мукачівського Росвигівського собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму в с. Дубрівка Ужгородського району, о. Георгій Малета та монахи Ужгородського Свято-Воскресенського монастиря: ієромонахи – Радіон, Кіріон…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.