20 грудня 2015 року з благословення високопреосвященішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського з ініціативи та за участі Перечинського молодіжного братства імені архімандрита Василія (Проніна), протоієрея Володимира Грицько – благочинного Перечинського району, архімандрита Микалая (Шестак) – духівника Зарічевського Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря, голови перечинських братчиків та Мирослави Гуранич в духовно-просвітницькому центрі імені архімандрита Василія (Проніна), що в місті Перечин відбулося святкове дійство, до якого долучилося чимало малечі.

Знаково, що саме дітки, робили добрі справи для святого Миколая, віддячуючи йому за подарунки, отримані в переддень. Адже малеча, як ніхто інший, вірить у диво і знає, що сильне бажання і добре серце може створити справжнє чудо навіть власними рученятами.

Що ж такого було 20 грудня в духовно-просвітницькому центрі?

Розпочав благодійну акції настоятель Свято-Миколаївського храму Перечина отець Володимир. Мирослава Гуранич своєю чергою детальніше ознайомила присутніх з програмою свята, яка, до слова, була дуже насиченою. На діток чекала купа цікавих та захоплюючих занять. Та головна мета заходу не лише гарно провести час, а й підготувати подарунки тим, хто цього потребує – вихованцям Перечинської школи-інтернат.

Починаємо. Дітки діляться на 2 групи: якщо одні виготовляли святкові листівки та ялинкові прикраси, то інші вправляються у випічці та її декоруванні. Малеча з цікавістю та захопленням підійшла до роботи. Виконували все намагались старанно, бо знали – роблять маленьке диво для інших. Тому в кожний виріб, крім старань, вкладали трішечки любові та тепла.

Першій групі, що складалася з рукодільників, люб’язно допомагала Наталія Король, директор Перечинського будинку дитячої та юнацької творчості. Дітки вправно вирізали елементи, з яких згодом складали чарівні ялинкові іграшки. А ще робили листівки, які власноруч прикрашали.

Друга група, що «чаклувала» над святковою випічкою, працювала під керівництвом старших дівчат. Тут роботи вистачало на всіх. Дітки завзято вирізали з тіста різноманітні фігурки, покривали їх глазур’ю, прикрашали декоративними елементами, щоб печиво вийшло не тільки смачним, а й гарним на вигляд. Вдалося і те, і інше – вже за декілька хвилин були відчутні запашні аромати, які свідчили, що дітки постаралися на славу.

Виконала малеча й колективну роботу: всі охочі мали змогу підійти до великого постера-розмальовки і розфарбувати частинку малюнку.

Постійно діяла й святкова фотозона, яка приваблювала своєю теплою, затишною атмосферою. До її створення доклали зусиль Марина Грицько та Олена Варчук. Остання, до слова, виконувала й роль фотографа, створюючи неймовірно гарні фото.

Після клопіткої, але такої приємної роботи на присутніх чекало продовження – святковий концерт. Дітки декламували віршики, у котрих розповідали про святого Миколая.

Кульмінацією дійства став візит власне Чудотворця, на прихід якого малеча чекала з нетерпінням. За свої старання дітки отримали солодку нагороду. Крім того, святий Миколай приніс діткам ялинові іграшки. Отримавши їх, дітки помчались до ялинки щоб прикрасити, тому вже через декілька хвилин новорічна красуня буквально…засяяла. Радощам малечі не було меж. Підсумували дійство о. Миколай і о. Володимир, які щиро подякували усім, хто долучився до цієї благодійної акції. Сказали слова подяки і батькам діток, за те, що вони відгукнулися і разом з малечею взяли участь у святі.

Надіємося, що таких свят буде побільше і віримо, що вони не пройдуть безслідно – наші дітки виростуть християнами, які у житті завжди будуть взаємовиручати один одного, як робили це під час майстер-класів.

Ірина Фрідманська,

спеціально для Перечинського молодіжного братства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.