У суботу, 24 жовтня, біля Центральної районної лікарні, що у Великому Березному Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський у співслужінні секретара єпархії, протоієрея Віктора Місо разом з собором духовенства Великоберезнянського благочиння звершив чин освячення дерев’яної каплиці на честь великомученика і цілителя Пантелеймона.

Відтепер працівники медичного закладу, пацієнти, важкохворі та їхні родичі зможуть безперешкодно молитися у новозбудованому храмі, долучаючись до святих Таїнств і просячи у Господа милості на одужання.

Участь у священнодійстві взяли прихожан різних сіл району, а також медперсонал і пацієнти закладу.

«Церква і медицина завжди симфонічно доповнювали одна одну. Тіло і душа є єдиним цілим в організмі людини. Від їхнього цілісного здоров’я залежить повноцінна життєдіяльність людини. Кожна людина розуміє: здоров’я – найбільший дар Божий. Дар, який Господь дарує кожній людині. Сьогодні Всевишній через молитву священнослужителів дає благодать на цю освячену каплицю, яку ми висвятили для великої місії кожного християнина – для молитви. Храм Божий є святим місцем, де звершуватимуться молитви і Таїнства Церкви Христової, які необхідні для здорового життя людини» – підкреслив у своєму слові владика Феодор.

В кінці, керуючий єпархією в дар для каплиці подарував ікони та призвав на усіх Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.