У День захисника України на Пагорбі Слави в Ужгороді єпархія взяла участь у молитві за загиблими учасниками АТО

Сьогодні, 14 жовтня в Ужгороді на площі Народній біля Закарпатської ОДА з нагоди Дня захисника України відбувся воєнний парад за участі голови ОДА Генадія Москаля, народних депутатів України та керівників силових відомств області.

Опісля, колона військовослужбовців, правоохоронців, рятувальників, керівників Закарпаття та ужгородців вирушила урочистою ходою на Пагорб Слави.

На Кальварії священнослужителі різних конфесій краю звершили панахиду за загиблими воїнами та попросили миру у Пресвятої Богородиці, свято Покрови якої сьогодні відзначається в Україні.

Участь в молитві з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського та Ужгородського взяв настоятель Ужгородського Свято-Преображенського храму, благочинний міста над Ужем – протоієрей Іван Моланич.

Відтак народні депутати України, ужгородці і представники обласної влади та міський голова Ужгорода поклали букети на могили загиблих учасників АТО, Гірлянду Пам’яті встановили біля Вічного Вогню.

На честь всіх ужгородських захисників України на Пагорбі Слави виконали військовий салют під звуки духового оркестру УМВС у Закарпатській області.

На території ужгородського Жупанату традиційно для ужгородців облаштували польову кухню.

За матеріалами: http://7dniv.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.