15-ть років – це не багато, але й не мало. А коли ці роки помножені на місіонерство і добрі справи, то вони примножуються удвічі.

8 жовтня виповнилося 15-ть років найстаршій молодіжці Мукачівської єпархії – Мукачівській. Своїм небесним покровителем молодь обрала святого Сергія Радонезького, чудотворця, день пам’яті якого і вшановує сьогодні Церква Христова.

Ювілейне зібрання, яке відбувалося в Мукачівському кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері, розпочалося, як годиться з подяки Богу. Урочистий молебень очолив архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, який ще в сані архімандрита на посаді духівника Свято-Миколаївського Мукачівського монастиря благословив у 2000 році ініціативу молодих прихожан обителі за якої було створено молодіжне братство.

З молодими людьми владика поспілкувався на тему: «Мир душі».

Разом з своїм головою – протоієреєм Віктором Палош на зібрання завітало і Ужгородське молодіжне братство на честь преподобного Алексія (Кабалюка).

Під час теплої бесіди був презентований протодияконом Олександром Онисько слайд з найкращих моментів заснування та життя мукачівців.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PLkPWrnOHfo]

В кінці зустрічі владика щиро подякував протоієрею Василію Юрині, який довгий час очолював молодіжку та виразив слова подяки сьогоднішньому голові братства ієрею Василію Онисько.

З історії: З 2000 року братство об’єднувало нових молодих людей, які бажали стати його членами. Часто з молоддю зустрічався сам духівник монастиря, тоді ще – архімандрит Феодор, який повчав молодь різним аспектам християнського життя. Старшим братства було призначено Ярослава Возняк (сьогодні ієрей Ярослав, настоятель храму прп. Амфілохія Почаївського, м .Радивилів в Рівненській єпархії). Під час таких зустрічей молоді проводилися живі бесіди про реалії сучасного духовного життя. В 2002 році старшим братства було призначено Вікторію Магіна. З 2003 року по 2015 рік керівником братства був протоієрей Василій Юрина.

На сьогоднішній день постійна кількість активних учасників складає двадцять чоловік, загальна ж кількість – більше п’ятидесяти юнаків та дівчат. Час від часу з проповіддю до молоді приходить владика Феодор, висвітлюючи різні теми сьогодення, а також дає відповіді на запитання. Слід сказати, що головною ціллю об’єднання насамперед є духовне самовдосконалення та місіонерська робота.

За ініціативою Михайла Черепанинець – заступника керівника, в будинку-інтернат міста Мукачева було проведено підготовку до хрещення дітей позбавлених батьківства і після цього 35 з них було охрещено.

В організації існують вже власні традиції. Одна з них – це донесення за допомогою різдвяних піснеспівів тепла великого свята – Різдва Христового хворим ЦРЛ та будинку інтернат в м. Мукачево. Також, по мірі можливості, молодь допомагає в різних послухах монастирям нашої єпархії, зокрема це: Свято-Миколаївський жіночий монастир в м. Мукачево, Свято-Серафимівський жіночий монастир в с. Приборжавське та чоловічий монастир на честь Казанської ікони Божої Матері в с. Тишів. Спільними зусиллями учасників братства та Басараб Сергія, побачило світ друковане видання “Колядки”, яке розповсюджується в церковних лавках нашої єпархії.

Дуже часто здійснюються паломницькі поїздки до святинь нашого краю, а також в інші регіони України та близького зарубіжжя.

До нас завітати Ви можете щонеділі о 17.00 за адресою: м. Мукачево, вул. Федорова, 7, кафедральний соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.